Erin’s Heartbeat ... ples in glasba zelenega otoka...

Erin’s Heartbeat ... ples in glasba zelenega otoka...

plesno-glasbeni spektakel

Edinstveni plesno-glasbeni spektakel, ki vas odpelje na Irsko, smaragdni otok izjemnih naravnih prostranstev ter kulturnih raznolikosti!

Od veseljaškega vzdušja v pristnem irskem pubu, preko mističnih melodij keltskega sveta, do pompoznih plesno-glasbenih stvaritev - od irske živahnosti do keltske zasanjanosti. Razvoj in raznolikost irskega plesa in glasbe skozi čas vam predstavljajo plesalci Šole irskega plesa ter glasbena skupina Noreia.

Noreia
Noreia je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne vedno na povsem tradicionalen način! V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja unikaten in prepoznaven zvok!
V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Zasedba se vedno pogosteje pojavlja na festivalskih odrih, tako doma, kot v tujini. Za njimi so uspešne turneje: Irska, Hrvaška, Italija, Avstrija, Češka, Nizozemska, Nemčija in Španija.

Ob izdanih 3 studijskih albumih v zadnjih 5 letih je skupina ena najbolj aktivnih domačih etno-folk zasedb, za njimi pa so tudi sodelovanja s številnimi zvenečini glasbenimi imeni: Donal Lunny, Tola Custy, Donncha & Diarmaid Moynihan, Maurice Lennon in številni drugi.
 

Šola irskega plesa:
Ideja o Šoli irskega plesa se je porodila Irki Joan McIntyre, ki je živela v Sloveniji. Po njeni vrnitvi na Irsko pred nekaj leti je vodenje šole prevzela Katja Granda. Vse od odprtja leta 2005 ŠIP  nudi sproščene, zabavne in energije polne ure plesa. Znotraj šole deluje tudi skupina za nastopanje, ki z velikim uspehom predstavlja enega najbolj razpoznavnih elementov irske kulture. Redno nastopajo na velikih dogodkih doma (Festival Lent, irski večeri z Orkestrom Mandolina Ljubljana v Cankarjevem domu, Slovenski filharmoniji, Kulturnem domu Španskih borcev, predskupina za Lord of the Dance v Areni Stožice in še mnogo drugih) in v tujini (Sarajevo Irish festival 2018, Irski festival v Zagrebu, Triskell festival v Trstu, …), tokrat pa skupaj z  glasbeno skupino Noreia ponovno pripravljajo pravo plesno predstavo, v kateri bo nastopilo 30 plesalcev.

 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Zasedba:
- Ana Novak: violina, vokal
- Anej Ivanuša: lesena flavta, piščali, elektronika
- Gašper Šinkovec: kitara, harmonika, vokal
- Robert Bone: klarinet, irske piščali, irske dude, klavir, vokal
- Stanči Škarja: bas
 

Dogodek poteka v sodelovanju z Veleposlaništvom Irske.


Velika dvorana

Vstopnice:
10 eur v predprodaji / 12 eur na dan dogodka

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas