EN-KNAPovo gibališče od doma

EN-KNAPovo gibališče od doma

didaktične plesne urice

Ker že močno pogrešamo naše plesne urice, smo se odločili, da jih za vas organiziramo kar od doma. Gibanje in ples sta pomembna in zato vas pedagoginja in plesalka Katarina Barbara vabi, da se ji pridružite preko aplikacije ZOOM, da skupaj razgibamo naša telesa in duha.

Vse zainteresirane vabimo, da svoje najmlajše preko maila (katarina.barbara@gmail.com) prijavite na eno od starostnih skupin, ki bodo razvrščene po naslednjem urniku:


Gibališče plesišče(9-13 let): ponedeljek ob 18:00

Gibališče mešana skupina : sreda ob 18.00


V primeru, da ne bo dovolj prijav za posamezno skupino, bomo prijavljene plesalce združili v eno večjo skupino, kar se je v preteklem tednu izkazalo za izredno pozitivno.

Delavnice so plačljive. Tisti, ki imate še neporabljene kupončke, jih lahko vnovčite tudi za online delavnice. Tisti, ki kupončkov nimate na zalogi, boste ure poravnali po sprostitvi ukrepov. Udeležbo bo beležila vaditeljica.

Čeprav smo se znašli vsak na svojem koncu, lahko se še vedno preko plesa prepletamo, razvijamo nove ideje in razmišljanja ter ustvarjamo medsebojne vezi. Pridružite se nam.

__________________________
GIBALIŠČE IGRIŠČE

Gibališče igrišče je namenjeno otrokom od 3. do 5. leta starosti, ki si želijo skozi gib stopiti v čudežni svet domišljije.

Domišljija, kot vreča brez dna – brezmejna, nam je pri uricah odskočna deska raziskovanja in iskanja gibanja ter otrokovega lastnega plesnega izraza.

Pri uricah spoznavamo in raziskujemo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Plesne principe otroci osvajajo preko vodenih improvizacij, igrivih iger, vodenih gibalnih nalog in kratkih plesnih motivov. Navdihe zanje pa črpamo iz pravljičnih zgodb, umetnosti, naravnih pojavov in našega vsakdanjega sveta. Na uricah svoja plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

__________________________
GIBALIŠČE RAZIŠČE


Gibališče razišče je namenjeno otrokom od 6. do 8. leta starosti, ki se želijo potepati po svetu plesa in domišljije.

Preko vodenih improvizacij, vodenih gibalnih nalog, tehničnih plesnih elementov, igrivih iger ter kratkih plesnih motivov in koreografij, otroci spoznavajo in raziskujejo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Vadbe so namenjene postopnemu spoznavanju osnov plesne kompozicije. Vse to je pa so le orodja za iskanje in raziskovanje lastnega načina gibanja, lastnega giba, viharjenja možganov in domišljije.

Navdihe za naše ustvarjanje črpamo iz umetnosti, naravnih pojavov in zgodb našega vsakdana. In na uricah plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

__________________________
GIBALIŠČE PLESIŠČE

Gibališče plesišče je namenjeno otrokom od 9. do 13. leta, ki želijo skozi gib spoznavati in krepiti svoje telo.

Na delavnici bomo, skozi učenje sodobnega plesnega besednjaka, spoznavali funkcionalnost telesa, njegovo individualnost in zmogljivost.

Delavnica sestoji iz učenja postavljenega plesnega materiala, ki krepi prilagodljivost in preciznost telesa ter metode improvizacije, skozi katero raziskujemo prostor okoli nas, vzpostavimo stik z drugimi plesalci, skupino ter odpiramo polja lastne domišljije, ki nas popelje v ustvarjanje individualnega gibalnega materiala.

Cilj delavnice je spodbudit otroke k gibanju in v njih prebudit željo po lastnem izražanju skozi gib.
 

« Napovednik|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Katarina Barbara Kavčič Popič

Produkcija: Zavod EN-KNAP


doma

Trajanje: 45 minut

Vstopnice:
Brezplačno

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas