Motion Pictures / Gibljive slike

Motion Pictures / Gibljive slike

Multimedijska predstava

Sam sem. In tudi ti si sam. Skupaj smo, a smo sami. Pot je dolga. Pred nami in za nami. Sprejel sem, da sem na njej sam. Kam me vodi? Nikamor drugam kot k sebi. Od sebe, od tebe, k sebi, k tebi. Kot zvezde, kresničke neba ... Umirajo same vase. Nobenega načrta ni. Le goli obstoj. Dogodek. Trenutek. Medtem ko hrepeniš po prihodnosti, se oziraš v preteklost in pozabljaš na svojo sedanjost. Na to, da si zdaj, v sedanjosti. Jaz bi bil lahko karkoli. Ti bi bil lahko karkoli. Vsi mi bi bili lahko karkoli. Skupaj, na neki način. Včasih. Toda tudi če nismo, v tem ne vidim težave. Srečali se bomo na nebu. Polet mi omogočajo krila, ne misli. Plujem po Mlečni cesti. Naše duše letijo in utripajo na obzorju. Mnoštvo drobnih lučk. Zublji svobode. Brezciljnih, kajti njihov edini cilj je obstoj sam. Vse drugo je lažno, umetno pravilo. Lahko najdemo skupni ritem. Če bo treba. In tudi če ga ne, v tem ne vidim težave. Zadostuje, da vem, da si. Zadostuje, če veš, da sem. Smo. Dovoli, da se prepustimo temu, da smo! (Lumma Sz, Tamás Tuza)
  
Motion Pictures (Gibljive slike) je multimedijska predstava, ki združuje ples, video projekcije in glasbo. Življenje kot film, ki se odvija na platnu preko tisoče sličic različnih občutkov vsakdanjega življenja.

O avtorjih:

Ajdovski glasbenik Omar Ismail, nekdanji frontman skupine Mi Familia, je član prvokativne domače elektro-drum’n’bass-punk zasedbe Hex, ki s prvencem Elektromonster in številnimi nastopi uspešno prodira na slovenski in tudi trg. Ismail je tudi soavtor glasbe za različne predstave (Šajning, FENG ŠUS v gledališču brez igralca ...), ter ustvarjalec na področju video produkcije, tokrat pa se prvič predstavlja tudi kot avtor.

Madžarski plesalec Tamás Tuza je od leta 2010 član edinega stalnega ansambla za sodobni ples pri nas, EnKnapGroup, s katerim je doslej ustvaril sedem celovečernih predstav. Študiral je na srednji šoli za sodobni ples v Budimpešti in sodeloval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyjenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi. Njegova avtorska predstava je nastala pod okriljem Zavoda EN-KNAP.

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: EN-KNAP

Avtorja in izvajalca: Omar Ismail & Tamás Tuza / Oblikovanje videa: Omar Ismail & OK Production / Oblikovanje luči: Leon Curk / Oblikovanje zvoka, glasba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail / Tehnična izvedba - luč: Leon Curk / Tehnična izvedba - ton: Gal Škrjanec Skaberne / Fotografija: Tamás Tuza / Celostna podoba: nejaaka / Producentka: Karmen Keržar 

Zahvale za pomoč pri realizaciji predstave: Centru kulture Španski borci, Luki Curku, Katji Gabrijelčič, Gledališču GLEJ, Gregi Mohorčiču, Živi Sekelj, Lummi Sz, Jaki Šimencu, Ani Štefanec, Juliji Travančić in Aleksiju Vukeliću.

Produkcija:


Zahvala: 


Velika dvorana

Trajanje: 50 minut

Vstopnice:
6 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas