Viktor Černický: PLI

Viktor Černický: PLI

plesna predstava

Projekt PLI združuje 22 konferenčnih stolov, obsesivni ritem in enega predanega moškega. Na majhni platformi se Viktor Černický odločno loti poskusa nedoločene konstrukcije, rekonstrukcije in dekonstrukcije Univerzuma. Rezultat je inteligentna in igriva solo predstava – fizična metafora za neskončno človeško dinamiko, potrpežljivost in stremljenje, ki tudi povsem običajne predmete spreminja v neverjetna arhitekturna dela.

PLI sledi baročni filozofiji Gottfrieda Willhelma Leibniza in je nepredvidljiva in humorna predstava, ki baročno robustnost nadomešča s prostorsko skromnostjo in materialnim minimalizmom.
 

-----
Viktor Černický ustvarja dela, ki prehajajo tanko črto med plesom, nastopom, cirkusom in fizičnim gledališčem. Je vodja dolgoročnega raziskovalnega projekta The Body as Object/The Object as Body (Telo kot predmet/predmet kot telo), ki raziskuje dinamiko odnosa med predmeti in individualnostjo izvajalca.


S svojo prvo samostojno predstavo PAROLAPOLEA si je prislužil nominacije v kategorijah plesalec leta in plesni nastop leta na Češki plesni platformi leta 2017, kjer je dobil priložnost, da na festivalu B-Motion Festival v Bassanu del Grappaza sodeluje pri projektu Choreographic Research Week (teden koreografskih raziskav). Za svoje zadnje solistično delo, PLI, ki ga je po dveh letih dela predstavil leta 2018, je na Češki plesni platformi leta 2019 prejel nagrado občinstva in glavno nagrado.
Poleg ustvarjanja lastnih del pa je sodeloval in nastopal tudi z umetniki, kot so Jaro Viňarský, Dominique Boivin, Daniel Gulko in Compagnie Mossoux-Bonté ter drugimi. Trenutno pripravlja novo delo z naslovom Prima: A collective autoportrait (Prima: kolektivni avtoportret) (delovni naslov), v katero bo namesto profesionalnih izvajalcev vključil javnost.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koncept, koreografija in izvedba: Viktor Černický
Oblikovanje svetlobe: Zuzana Režná
Dramaturgija: Lukáš Karásek
Oblikovanje prostora / Tehnična produkcija: Drahomír Stulír
Koprodukcija: TANEC PRAHA/ PONEC – dance venue
Premiera: 11. november 2018, PONEC – dance venue
V sodelovanju z: TANEC PRAHA/ PONEC – dance venue (CZ), BuranTeatr Brno (CZ), CNK Záhrada Banská Bystrica (SK), Théâtre De L’arsenal Val-de-Reuil (FR), CIRQUEON Praha (CZ), Alfréd ve dvoře Teater (CZ), Studio Alta in Festival Bazaar (CZ), Pôtoň Teater (SK), Festival Kiosk (SK), CSC – Centro per la Scena Contemporanea Bassano del Grappa (IT)

S finančno podporo Ministrstva za kulturo Republike Češke in Mesta Brno.
 


Velika dvorana

Trajanje: 40 minut

Vstopnice:
Festivalska vstopnica 25 EUR Festivalsko vstopnico lahko kupite na blagajni Centra kulture Španski borci v delovnem času blagajne in na spletni strani www.mojekarte.si. S festivalsko vstopnico lahko na dan dogodka na blagajni prizorišča prevzamete vstopnico za posamezni dogodek. Vstopnica za posamezen dogodek 5 EUR Vstopnico lahko kupite na dan dogodka na blagajni prizorišča v delovnem času blagajne. Število vstopnic za Springback Ringside je omejeno na 25 zato je ogled predstave mogoč zgolj ob predhodni rezervaciji na goran.pakozdi@en-knap.com. Vsi dogodki na prostem so brezplačni. ---- Vstop na prireditve je mogoč pod pogoji vladnih odlokov, ki so v veljavi na dan dogodka.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas