Tereza Lenerová & Floex and coll: Ne odnehaj!

Tereza Lenerová & Floex and coll: Ne odnehaj!

plesna predstava

Tereza Lenerová se v svojem solističnem delu Don’t Stop (Ne odnehaj) ukvarja z neotipljivimi svetovi glasbe, strasti in čutnosti. V želji, da bi nadzorovala glasbo kot dirigent, za katerega se zdi, da drži ključ do tega sveta, se plesalka bori z glasbo v živo – s strastjo – ki njeno fizično izražanje na videz obvladuje v disharmoniji.
Skozi ta razburljivi solistični nastop se Lenerová sprašuje kdaj in kako v svojem življenju prevzamemo vlogo dirigenta; v kolikšni meri strast nadzorujemo mi in kdaj strast prevzame nadzor nad nami. Kdo je dirigent v nas?

-----
Tereza Lenerová (Hradilková) je češka plesalka in koreografinja. Diplomirala je na gledališki šoli v Amsterdamu in se pozneje preselila v New York, kjer je nabirala izkušnje kot plesalka. Sodelovala je z različnimi koreografi na Češkem in v tujini. Njeno prvo plesno delo, duet Variable (Spremenljivka), ki ga je ustvarila in v njem nastopila skupaj z Einat Ganz, je mreža Aerowaves izbrala za festival Spring Forward leta 2011, kjer je bilo prvič predstavljeno.
Ker je želela eksperimentiranje še poglobiti, je Lenerová v Pragi soustanovila Studio Truhlárna. Tam je ustvarila svoje uspešno solistično delo Swish (Švist), ki ga je mednarodna žirija Češke plesne platforme 2017 prepoznala za »Plesno delo leta«.
Delo Don’t Stop je bilo premierno predstavljeno v gledališču PONEC v Pragi, kjer ga je žirija Češke plesne platforme še posebej izpostavila. Lenerovo so s predstavo Don’t Stop vabili na različne festivale, med drugim Les Plateaux 2019, NORMA festival Ostrava in TANEC PRAHA.
 
Floex (Tomáš Dvořák)
je češki klarinetist, producent in multimedijski umetnik. Floex v svoji glasbi ustvarja edinstveno vzdušje, s katerim raziskuje možnosti med zvočnima svetovoma elektronike in akustike. Njegova diskografija obsega 10 albumov, vključno s svetovno znanima albumoma Machinarium OST ali Zorya. Med nedavnim sodelovanjem z britanskim skladateljem Tomom Hodgejem pri albumu A Portrait Of John Doe (2018 UK Decca Classics/Mercury KX) je Floex ustvaril novo raven sinergije, kjer se klasična glasba in radikalna avantgardna elektronika spojita v edinstven organski svet.

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koncept, koreografija in izvedba: Tereza Lenerová (Hradilková)
Glasba: Floex, Antonio Vivaldi
Oblikovanje svetlobe: Zuzana Hugo Režná
Lučni tehnik: Jan Hejzlar
Kostumi: Marjetka Kürner Kalous
Dramaturški svetovalec: Lukáš Jiřička
Vodja skupine: Veronika Hladká
Producent: Jakub Hradilek
Koprodukcija: Tanec Praha / PONEC – dance venue, Studio Truhlárna, Centre national de la dance Pantin, Czech Centre Paris, Plum Yard
S podporo: Ministrstvo za kulturo Republike Češke, Mesto Praga, Fundacija Život umělce
Posebne zahvale: Jan Horák
Zahvale: Jean Gaudin, Fabienne Haber


Velika dvorana

Trajanje: 35 minut

Vstopnice:
Festivalska vstopnica 25 EUR Festivalsko vstopnico lahko kupite na blagajni Centra kulture Španski borci v delovnem času blagajne in na spletni strani www.mojekarte.si. S festivalsko vstopnico lahko na dan dogodka na blagajni prizorišča prevzamete vstopnico za posamezni dogodek. Vstopnica za posamezen dogodek 5 EUR Vstopnico lahko kupite na dan dogodka na blagajni prizorišča v delovnem času blagajne. Število vstopnic za Springback Ringside je omejeno na 25 zato je ogled predstave mogoč zgolj ob predhodni rezervaciji na goran.pakozdi@en-knap.com. Vsi dogodki na prostem so brezplačni. ---- Vstop na prireditve je mogoč pod pogoji vladnih odlokov, ki so v veljavi na dan dogodka.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas