Poliana Lima: Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo

Poliana Lima: Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo

plesna predstava

Osem žensk, omejenih na prostor, se predaja neskončnemu gibanju. Jedro koreografske strukture predstave "Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo" predstavljajo teme, kot so trajnost, upor, identiteta in drugačnost so teme.

Koreografinja Poliana Lima, ki skozi minimalistične in ponavljajoče se vzorce preučuje geste, sestavi partituro, sestavljeno iz gibanja in zvoka, ki gradi trajno in atmosferično potovanje skozi različna fizična stanja. Iz te formalne vaje, ki jo izvajajo plesalke, se rodijo napetost, agonija in osvoboditev. Lahko se vprašamo, ali se predstava  "Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo" loteva perečega vprašanja: kakšno je mesto žensk v družbi, v kateri živimo?
 

----
Poliana Lima je koreografinja, plesalka in učiteljica, ki živi v Madridu.  Ples je zanjo orodje za pogovor o človeškosti in skrivnosti našega obstoja. Lima v svojem delu skozi identiteto in spomin, ki sta zanjo ključna vidika za povezovanje z občinstvom, preučuje možnosti visoko funkcionalne minimalistične poetike telesa. Te teme predstavljajo tudi njen pedagoški pristop h koreografiji, nastopu in poučevanju. Diplomirala je iz družbenih ved na Državni univerzi v Campinasu in v Sao Paulu trenirala klasični balet in sodobni ples.

Leta 2011 je pripravila svojo prvo stvaritev, kratko delo Palo En La Rueda. Leto pozneje je začela sodelovati z litovskim koreografom Ugnejem Dievaitytejem, s katerim je ustvarila predstavi Es Como Ver Nubes in Flesh. Leta 2014 je Lima premierno predstavila svoje prvo delo Atávico, za katero je prejela prvo nagrado in nagrado občinstva, na 29. tekmovanju Certamen Coreográfico de Madrid pa je prejela nagrado po izboru kritikov. Prva različica dela  "Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo" je bila ustvarjena leta 2016 za laboratorij Laboratorio 180. Leta 2020 je predelala svoje delo "Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo" in ga predstavila v teatru Teatros del Canal v Madridu, na festivalu Días de Dança’en Oporto in ga predstavila v plesnem centru  Center National de la Danse v Parizu.


 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koreografinja: Poliana Lima
Oblikovalec svetlobe: Carlos Marquerie
Oblikovalec zvoka: Arne Bock
Oblikovalka kostumov: Anais Zebrowski
Nastopajoči: Ada Continente Horna, Carla Diego Luque, Laura Cardona Salas, Maddi Ruiz de Loizaga Goikoetxea, Danielle Pereira Mesquita de Sousa, Natalia do nascimento Fernandes, Isabela Goncalves Rossi, Almudena Pérez San Vicente
Koprodukcija: Teatros del Canal (Spain), CND/Pantin- Paris - with the support of  Porosus Fonds de Dotation.  (France) and Festival Dias de Dança, (Portugal)
S podporo: Acción Cultural Española (AC/E)


Velika dvorana

Trajanje: 40 minut

Vstopnice:
Festivalska vstopnica 25 EUR Festivalsko vstopnico lahko kupite na blagajni Centra kulture Španski borci v delovnem času blagajne in na spletni strani www.mojekarte.si. S festivalsko vstopnico lahko na dan dogodka na blagajni prizorišča prevzamete vstopnico za posamezni dogodek. Vstopnica za posamezen dogodek 5 EUR Vstopnico lahko kupite na dan dogodka na blagajni prizorišča v delovnem času blagajne. Število vstopnic za Springback Ringside je omejeno na 25 zato je ogled predstave mogoč zgolj ob predhodni rezervaciji na goran.pakozdi@en-knap.com. Vsi dogodki na prostem so brezplačni. ---- Vstop na prireditve je mogoč pod pogoji vladnih odlokov, ki so v veljavi na dan dogodka.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas