MOSTE OPEN

MOSTE OPEN

Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Četrta edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 11. septembra med 14h in 21h na ploščadi Centra kulture Španski borci.


Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane, pomeni dan, ko se navadno polno parkirišče prebudi in oživi s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin, ki vse leto tako ali drugače bogatijo lokalno življenje. Dogodek postaja že tradicionalna prireditev, saj uspešno bogati eno od septembrskih sobot že četrto leto zapored. Tako ponovno vabimo vse moščanske organizacije in vse prebivalce te gosto poseljene četrti, da se nam pridružite in skupaj s smehom in klepetom napolnimo vsem nam ljube Moste!


Dan bo zaznamovalo raznoliko dogajanje od popoldneva do noči. Skozi cel dan nas bo spremljal »Hip hop culture market« - sejem rabljenih in unikatnih stvari vezanih na hiphop kulturo. Najmlajši se bodo družili ob učenju raznih veščin ter različnih mladinskih, športnih in plesnih aktivnostih. Mladinci bodo lahko tekmovali v športih in plesali ulične plese. Ogledali si bomo tudi cirkuški nastop cirkusantov in cirkusantk iz Cirkusa Fuskabo ter predstavitev gibalcev in gibalk iz Športnega društva Moste. Starejši občani iz doma upokojencev Moste – Ljubljana pa vabijo vse najmlajše na turnir balinanja.


Preizkusili boste lahko »pijana očala« in tako na varen način ugotovili zakaj alkohol in promet ne gresta z roko v roki. Letos se nam ponovno pridružuje tudi delavnica ozaveščanja o brezdomnih živalih. Za vse, ki so si skozi poletje umazali svoje najljubše superge, bomo poskrbeli s pravo čistilnico čevljev. Pridružujejo sem nam tudi mojstri in mojstrice brazilske borilne veščine capoeira, ki  vključuje tudi elemente plesa, akrobatike, folklore in glasbe.
 
Celotno dogajanje bo pospremila lokalna kulinarična ponudba, tradicionalni brezplačni golaž ter glasba izpod spretnih prstov izbranih mladih bandov in Dj-ev/DJ-ejk. Dogajanje bodo pospremil tudi mladinski center Ulca (Zavod BoB), ki tokrat pripravlja sketch session za vse ulične ustvarjalce. Da ne bomo ostali žejni pa bo poskrbela kavarna Internacionala, ki domuje v Španskih borcih.
 
Celotno dogajanje bo povezoval Juš Milčinski.
 
Vabljeni! Vstop prost!
 
---
Celoten projekt financirajo:
Ministrstvo za kulturo
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Urad za mladino Republike Slovenije
Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo
Mestna občina Ljubljana – urad za mladino
Evropska unija – Evropski socialni skladi
Goethe-Institut

---
Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno upoštevajo ukrepe, ki so v veljavi na dan dogodka. Vsem priporočilom bo pri pripravi dogodka sledil tudi organizator.

« Napovednik|Glasba|Izobraževanje|Kulturna vzgoja|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Dvorišče Španskih borcev

Trajanje: 420 minut

Vstopnice:
Vstop prost!

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas