Sluhodvod: Boštjan Perovšek, Tjaša Pureber - Šepet vrčev

Sluhodvod: Boštjan Perovšek, Tjaša Pureber - Šepet vrčev

večkanalni, prostorsko oblikovan zvočni dogodek

Projekt “Šepet vrčev (Whispering Bowls)” se ukvarja z zvočnim dojemanjem razmerja med umetnim in naravnim, med realnim in fiktivnim in med svobodo posameznika in kontroliranjem oz. omejevanjem te svobode. Pri realizaciji uporablja posneta arhivska besedila, posneta besedila na podlagi generatorja besedil, elektroakustično obdelavo besedil, pretvorbo črkovnega materiala besedil v znakovni MIDI zapis in zbiranja podatkov gibanja posameznikov, pretvorjenih v MIDI zapis. Besedilom (elektroakustično obdelanim in pretvorjenim v MIDI) se pridruži muziciranje na podlagi koncepta/partiture, ki upošteva vibracijske signale aktivnosti pajkov.
 
Dogodek je realiziran v obliki večkanalne prostorsko oblikovane zvočne projekcije, v katerem se opisanim elementom pridruži teoretsko razmišljanje Tjaše Pureber o problemih, ki jih naslavlja projekt.
 
Procesiranje podatkov:
Sledi GPS, ki omogočajo kontrolo gibanja posameznih oseb, so bile s pomočjo globokih nevronskih mrež preslikane v zvočni format MIDI. S tem smo dosegli sonifikacijo gibanja izbranih oseb:
Laboratorij za računalniški vid, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani
 
Prva izvedba projekta, brez teoretskega besedila, je bila maja 2020 na radiu »hr2-kultur, Frankfurt«.Letošnja izvedba s teoretskim besedilom je praizvedba v Centru kulture Španski borci v produkciji Zavoda Sploh.
 

« Napovednik

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Boštjan Perovšek: koncept, kompozicija in zvočna realizacija Tjaša Pureber: teoretsko razmišljanje in izvedba besedil

Produkcija: Zavod Sploh

Boštjan Perovšek: koncept, kompozicija in zvočna realizacija
Tjaša Pureber: teoretsko razmišljanje in izvedba besedil
Produkcija: Zavod Sploh


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas