Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič: TEBI

Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič: TEBI

Plesna predstava na VR očalih in pogovor z ustvarjalci

 Vabljeni plesno predstavo v navidezni resničnosti z naslovom TEBI, ki je nastala pod okriljem projekta Oder360. Projekt avtoric Tjaše Bucik in Patricije Crnkovič je bil izbran na razpisu zavoda EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

O PREDSTAVI
Plesna predstava TEBI vabi gledalca na popotovanje skozi človekovo notranjost. Obiskovalec spozna sprva nezavedna stanja izvajalcev, ki jih predstavljajo notranji konflikti in razrešitev le- teh skozi obstoj. Ob prepletanju različnih vtisov, ki jih ustvari vstopanje v posamezne prostore, se predstava dotika tako osebnih dilem in strahov, kot moči posameznika in s tem oriše celovitost njegovega bitja.

V predstavi se pojavljajo motivi izmenjevanja trenutnega prostora in časa z idealističnim, ki človeka postavi pred spoznanje druge realnosti. Potovanje po prostorih sovpada z doživljanjem in razumevanjem svobode bivanja posameznika. V svetu, v katerega je povabljen gledalec se tri individualne osebnosti prelivajo v eno homogeno zavest.

O PROJEKTU
Projekt Oder360, ki smo ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka - vodenega ogleda predstav z VR očali. Ob vsaki ponovitvi predstave bo sledila tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika.

Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Ustvarjalci predstave TEBI
Avtorstvo, koreografija in izvedba: Tjaša Bucik in Patricija Crnkovič / Soavtor in izvajalec: Klemen Kovačič / Avtor glasbe: August Adrian Braatz / Avtorji besedil: Maja Gal Štromar, Tebi iz pesniške zbirke Boginja z zamudo; Katja Perat, Ljubezen iz zbirke Davek na dodano vrednost; Barbara Korun, Pridem takoj / Režija VR videa: August Adrian Braatz


Zahvale: Suzana Krapež, Bar Pritličje, EKSTEL d.o.o., Branko Potočan, Mestna Občina Nova Gorica, SNG Nova Gorica, Zavarovalnica Triglav, Plesno Mesto, Plesna šola Miki


Produkcija: Zavod EN-KNAP / Koprodukcija:  Adrian film

  

Ustvarjalci projekta Oder360
Vodja projekta: Iztok Kovač / Kamera in montaža: Andrej Lamut / Tehnični koordinator projekta Oder360: Omar Ismail / Snemanje in obdelava zvoka: Studio 100 / Prilagoditev svetlobe: tehnična ekipa CK Španski borci / Izvršna produkcija: Katja Gabrijelčič, Goran Pakozdi / Produkcija: Zavod EN-KNAP Ljubljana in Zavod EN-KNAP TrbovljeProjekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Predstava sodi v Abonma TRANSFERZALA 2021/2022 -  gledališko-plesni-performerski abonma, ki v sebi združuje izbor predstav šestih ljubljanskih neodvisnih odrov.

Program Zavoda EN-KNAP financirata Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.

  
 


Velika dvorana

Trajanje: 30 minut

Vstopnice:
8 eur / 5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas