Neforma #96

Neforma #96

Uprizoritvene umetnosti

 Jurij Konjar, Damir Prica Kafka-Capri, Tena Novak

V sklopu tokratne (Ne)forme ponovno združujemo gib z zvokom. Sodelovali bodo trije performerji iz Slovenije in Hrvaške.
Plesalec, improvizator in koreograf Jurij Konjar že trideset let pleše skozi različne forme. Saksofonist, pianist, improvizator Damir Prica Kafka-Capri deluje na sceni svobodne improvizirane glasbe od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Violinistka Tena Novak že več kot desetletje nastopa v improvizacijskih in eksperimentalnih kolektivih ali kot solistka.


Jurij Konjar je plesalec, improvizator, koreograf, raziskovalec, pisec, kurator in organizator na področju plesa. Študiral je na PARTS v Bruslju ter plesal pri Les Ballets C de la B. Delal je z Majo Delak, Janezom Janšo, Borisom Charmatzom, Martinom Kilvadyjem. V 2009 ga je podrobno opazovanje videa Goldbergovih Variacij Steva Paxtona popeljalo na pot improvizacijskih praks in bogatega dialoga s Paxtonom in drugimi. Njegovo raziskovanje, performans in poučevanje črpajo navdih iz odrskih izkušenj kot tudi iz kontaktne improvizacije in prakse Tuning Scores Lise Nelson.

Damir Prica Kafka-Capri je saksofonist in pianist, ki že vrsto let deluje na sceni svobodne improvizirane glasbe. V osemdesetih je bil glasbenik v skupinah Haustor in Trobecove krušne peči, skupaj z Draganom Pajićem-Pajom pa je ustanovil skupino Cul-de-Sac, ki se je razvila v Cul-de-Sac Orchestra for Accelerated Evolution in deluje še danes. Je eden od ustanoviteljev in član zagrebške skupine Franz Kafka Ensemble. Kurira projekt "Impronedjeljci / Impromondays", to je cikel svobodno improvizirane in kreativne glasbe, ki se je lani razvil tudi v festival. Slednji bo letos od 27. 09. do 29. 09. v zagrebškem klubu Močvara.

Tena Novak je violinistka, ki sklada, slika, poje, snema ter izvaja eksperimentalno in svobodno improvizirano glasbo. Kot solistka improvizacijske in eksperimentalne glasbe je nastopala z različnimi umetniki in zasedbami (D. Suzuki, S.Murayama I. Kepl, Šalter ansambel, Strichri orchestra Crio orchestra) ter igrala na različnih festivalih eksperimentalne glasbe v regiji, kot so Audio Art, Ispod bine, Cerkno jazz, Improcon, Impronedjeljak festival, Izlog Suvremenog Zvuka, Glasbeni bienale Zagreb in drugi.

V letu 2022 cikel snujeta Loup Abramovici in Vid Drašler.

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Gib: Jurij Konjar
Glasba: Damir Prica Kafka-Capri, Tena Novak

Kurator plesnega programa: Loup Abramovici
Kurator glasbenega programa: Vid Drašler
Gib: Jurij Konjar
Glasba: Damir Prica Kafka-Capri, Tena Novak Produkcija: Zavod Sploh

 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas