Izjemna predstava: S E M

Izjemna predstava: S E M

Literarno glasbena in pevska predstava ob izidu nove pesniške zbirke

SREČKO ČOŽ Z NOVO PESNIŠKO ZBIRK0 – SEM
Novejše pesmi so nadaljevanje avtorjeve značilne iskrene prepoznavnosti.
V globokem izpovedovanju misli, razmišlja pesnik o sebi in odnosih, o značajih, o odločitvah, o magični ljubezni, o prijateljstvu, o usodni prihodnosti, o vsakdanjih utrinkih življenja.
Pesmi se zanesljivo dotaknejo vsakega posameznika, so melodične, razgibane so z rimami, prepletenimi z ritmom pesnikovega čutečega srca.
Pesmi so resnične, niso izmišljene, niso napisane kar tako, v njih začutimo sebe in pesnika, katerega si zaželimo tudi v resnici spoznati, celo dobiti njegovo knjigo s podpisom ter ga spodbuditi k nadaljevanju.
Pesnik Srečko Čož je izdal deset pesniških zbirk: Sava šumi, Romantičen večer, Budne sanje, Pot do neba, Sopotniki, Srce na zidu, Odsev vrednot, Nadahnjenje, Ko te ni, Sem.

Po prireditvi bo druženje literarnih ljubiteljev, udeležencev tega enkratnega dogodka in posebna darilna prodaja knjige SEM.
 

AVTOR O KNJIGI

Tudi tokratna pesniška zbirka SEM je sestavljena iz mojih razmišljanj in pogledov na ta čas, na nekatere spomine, spoznavanja novih ljudi – prijateljev v posebnih časih in razmerah; razmišljam o svojih opredelitvah do problemov, ki zadevajo naš narod in mene osebno, o nenehnem iskanju nekih krivcev za našo razdvojenost; o neminljivi ljubezni, žalosti, umiranju, veselju, optimizmu, ustvarjanju, nostalgiji, uporništvu, življenju.

Ne glede na svoja leta se imam za modernega pesnika z negovanim in posodobljenim tradicionalnim pesniškim slogom in smislom, zavračam abstraktno pesniško skladanje kratkih in nerazumljivih verzov. Pri meni so še obvezni rima, ritem srca, razumljivost, celota podajanja misli, dogodkov, čustev. Prepričan sem, da so zato pesmi berljive, razumljive in se bralcev večinoma dotaknejo, jih napolnijo z lepoto kulture in tudi z lastnim podoživljanjem.

Vsako, tudi to, pesniško zbirko podarjam dragocenim ljubiteljem poezije z željo, da bi jih moje pesmi pritegnile, zadovoljile in jim pričarale prijetne bralne trenutke. Hvala vsem, ki z veseljem in razumevanjem zvesto spremljate moje literarno delovanje.
 

« Napovednik|Glasba|Humanistika

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Srečko Čož

Glasbeniki: Anže Vrabec, Klemen Golner, Iva Stanič, Tanja Srednik, Kristina Oberžan, Matija Hostnik, ter recitatorji Jožica Avbelj, Janez Lah, Suzana May, Vanja Sokler 


12. februar 2023 ob 17:00

Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas