Neforma 30

Neforma 30

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

Izza tipkovnice v gib in ples! Tokratna Neforma bo v ples zvabila teoretika, zgodovinarja in kritika sodobnega plesa in sodobnih scenskih umetnosti Roka Vevarja, in sicer v tandemu s koreografinjo, plesalko in performerko Dragano Alfirević. Na teoretsko-plesni dvojec se bosta odzivala in mu hkrati podajala glasbena izhodišča kitarist in skladatelj Domen Gnezda ter tolkalec Bojan Krhlanko (The Stroj in Strojmachine).

Vnaprej je dogovorjena le zasedba, dogodek, ki spodbuja sodelovanje različnih avtorjev, pa temelji na postavkah improvizacije in interakcije!

O nastopajočih:

Rok Vevar je diplomiral iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, študiral pa je tudi gledališko režijo na AGRFT (1998 – 2000) in obiskoval GILŠ Kodum v Ljubljani (1993-1996). Predava Zgodovino, analizo in dramaturgijo sodobnega plesa na Akademiji za ples v Ljubljani. Predaval je v okviru izobraževalnih programov Nomad Dance Academy, kjer soduluje tudi pri projektu Nomad Dance Institute. Kot publicist je doslej objavljal v vrsti domačih dnevnih časopisov (Delo, Finance, Večer) ter v nekaterih domačih in tujih strokovnih periodičnih publikacijah s področja scenskih umetnosti (Lutka, Maska, Frakcija, Tkh, Dialogi, Amfiteater, gledališki listi SNG Drama LJ, MGL, PG Kranj, Gledališče Koper) in literature (Literatura, Apokalipsa). Deloval je kot režiser in dramaturg,  kot mentor-dramaturg pa je sodeloval s študenti v programu Nomad Dance Academy. Je iniciator in kurator plesnega festivala Ukrep (2008, 2010) ter Šole ustvarjalne kritike (Glej 2008 – 2011), sodeloval pa je tudi v projektih Pre-Gleja. Je avtor več del, trenutno se ukvarja s Začasnim plesnim arhivom, ki ga letos odpira pri sebi doma.

Dragana Alfirević dela na področju sodobno plesnih umetnosti kot koreografinja in performerka, pedagoginja, kuratorica in publicistka. Je ustanoviteljica Station Service for Contemporary Dance Belgrade, Kondenz festivala, Co-Festivala, in Nomad Dance Academy programa.
dancestation.org / nomaddanceacademy.org / obed.federacija.net

Domen Gnezda je kitarist in skladatelj. Študiral je na Celovškem konzervatoriju - Kaerntner Landeskonservatorium (KLK) in diplomiral na koncertni smeri kitara (junij 2009). Šolal se je tudi na Berklee Collegeu of Music, Bachelor’s Degree, koncertna smer kitara, kjer je diplomiral z odliko (Summa cum laude, maj 2012).
Med njegovimi profesorji so bili Tim Miller, Dave Fiuczyinski, Mick Goodrick, David Gilmore, Jim Kelly, Jon Damian, Bret Willmott, John Abercrombie, Thomas Wallisch. Koncertira in snema v različnih stilih in žanrih (jazz, pop, rock, free-jazz, fusion, avant-garde) na raznih odrih (Fetstival Lent, Šiškaton, Jazz club Gajo, Satchmo ... ). Posnel je n2 zgoščenki z etno/jazz zasedbo "Kolektiv à propos". Z zasedbo Domen Gnezda trio izvedel poletno turnejo leta 2010 (Achim Seifert (Ger.) bas, in Bojan Krhlanko (Slo.) bobni). Z zasedbo "NEXT music ensemble," izvedel poletno turnejo leta 2011. Novembra 2012 posnel duet z Andrejem Fonom za zgoščenko "Neposlušno" v produkciji Zavoda Sploh.

Bojan Krhlanko se je z glasbo resno začel ukvarjati pri 13. letih. Kot ustvarjalen osnovnošolec, si je prvi bobnarski set naredil sam. Prve glasbene izkušnje pa je dobil v punk bendih: The Middle Finger, HC-3O, Mismana. Kasneje se je prvič pojavil na večjih odrih s skupino Aperion in skupino The Stroj. S polnoletnostjo se je odločil za resen študij glasbe. Vpisal se je na Avstrijski deželni konzervatorij v Celovcu, kjer je diplomiral pri Klemens Marktlu.  Kot član skupine Stroj Machine (ex. The Stroj) je koncertiral po evropskih državah (Anglija, Poljska, Slovaška, Avstrija, Italija, Latvija, balkanskih državah…) in Singapuru. Trenutno ustvarja z skupinami: Mak, Litošt, Minime, Igor Bezget trio, Samo Šalamon trio, Robert Ožinger kvartet, Bug ter Strojmachine. Je učitelj tokal v Slovenski glasbeni šoli v Celovcu, Celju ter Ptuju.
 


 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Dragana Alfirevič, Rok Vevar, Domen Gnezda, Bojan Krhlanko

Produkcija: Zavod Sploh

Avtorji in izvajalci:
Ples_Rok Vevar in Dragana Alfirevič
Glasba_Domen Gnezda, Bojan Krhlanko
Selektorica plesnega programa_Katja Legin
Selektor glasbenega programa_Jošt Drašler

Produkcija: Zavod Sploh


Partner: Španski borci
 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Vstopnice: 5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas