Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Plesna delavnica

GIBALIŠČE – kjer se GIB...IŠČE
 
EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Barbaro Kanc skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti.

Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!

__________________________
GIBALIŠČE IGRIŠČE

Gibališče igrišče je namenjeno otrokom od 3. do 5. leta starosti, ki si želijo skozi gib stopiti v čudežni svet domišljije.

Domišljija, kot vreča brez dna – brezmejna, nam je pri uricah odskočna deska raziskovanja in iskanja gibanja ter otrokovega lastnega plesnega izraza.

Pri uricah spoznavamo in raziskujemo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Plesne principe otroci osvajajo preko vodenih improvizacij, igrivih iger, vodenih gibalnih nalog in kratkih plesnih motivov. Navdihe zanje pa črpamo iz pravljičnih zgodb, umetnosti, naravnih pojavov in našega vsakdanjega sveta. Na uricah svoja plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

__________________________
Plesne urice je navdihnila predstava plesnega ansambla EnKnapGroup, Huda mravljica, in potekajo v produkciji Zavoda EN-KNAP. Ustanovitelj zavoda je koreograf, pedagog in plesalec Iztok Kovač, ki že od devetdesetih let aktivno kreira prostor slovenskega sodobnega plesa.


__________________________
Pedagoginja: Barbara Kanc

Barbara Kanc je diplomirala na Konzervatoriju za ples Trinity Laban v Londonu, Veliki Britaniji, pred tem pa je obiskovala Umetniško gimnazijo za sodobni ples v Ljubljani. Po končanem študiju je sodelovala v različnih projektih na uprizoritvenem področju ter vizualno-preformativnem področju, tako v tujini kot v Sloveniji, kjer tudi trenutno deluje. Kot plesalka in performerka je sodelovala z Matjažem Faričem, Marie-Gabrielle Rotie, Majo Delak, Malo Kline, Iztokom Kovačem, Katjo Legin ... Predvsem pa je razvijala performativno/gibalne/zvočne instalacije v tandemu z Metodom Blejcem ter z zvočno avtorico Rie Nakajima in fotografinjo Marie Roux.

Od leta 2010 intenzivno poučuje ustvarjalni ples in sodobni ples otroke in mladostnike, kjer z otroci ustvarja plesne predstave ter plesne miniature, ki se predstavljajo na plesnih revijah in plesnem tekmovanju Opus.  Poučevala je na Glasbeni šoli Laško-Radeče, trenutno pa vodi delavnice plesa za otroke v Lutkovnem gledališču Ljubljana, Španskih borcih ter občasno v Galeriji Škuc. Pozornost ji pritegnejo male, skoraj neopazne stvari in počasna navzočnost. V svojem delu se tako osredotoča na prisotnost ali odsotnost teh malih, neznatnih stvari.


__________________________
Otroci se udeležijo delavnic samostojno. Prisotnost staršev je mogoča le, če otrok potrebuje nekaj uvajanja in če starši pri urici aktivno sodelujejo.

Urnik:
Gibališče igrišče (3-5 let) vsako sredo od 17:00 do 17:45

Cena:
Mesečna vpisnina (4 obiski) 35 eur / Trimesečna vpisnina (12 obiskov) 90 eur / Enkraten obisk 10 eur / Družine, ki vpišejo dva ali več otrok skupaj, imajo 10-odstotni popust.

Opomba: Vsak mesec se obračunava sproti, neizkoriščene učne ure pa se ne prenašajo v naslednji mesec.
 

Za prijave in informacije se obrnite na organizatorko in koordinatorko programa Katjo Gabrijelčič: katja.gabrijelcic@en-knap.com / 01 620 87 83.
 

Prijazno vabljeni!

« Napovednik|Izobraževanje|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Barbara Kanc

 

 


Otroci lahko doma tudi sami zaplešejo z mravljicami iz predstave Huda mravljica, in sicer ob posnetkih, ki so na spletni strani predstave:

www.spanskiborci.si/hudamravljica


Studio

 

Morda vas zanima tudi

Zapleši z mravljicami

Novice

Po ogledu predstave Huda mravljica otroci lahko doma tudi sami zaplešejo z mravljicami ob pomoči videa, ki smo ga pripravili zanje!

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas