Mionokai

Mionokai

Koncert klasične japonske glasbe

Mionokai je tradicionalna japonska glasbena skupina iz Tokia. Ime pomeni prekrasna glasba strun. Skupina igra na tradicionalne inštrumente: koto, ki je podoben citram, šamisen, tristrunsko brenkalo z dolgim vratom, podobno srednjeveški lutnji, in kokju, ki je različica tradicionalnih enostrunskih gosli.

Skupino je ustanovila mojstrica tradicionalne japonske glasbe Miyumi Ono leta 1979. Vrsto let poučuje in nastopa na prestižnih koncertih in festivalih na Japonskem in svetu, po drugi strani pa okviru svojega poslanstva in predanosti tradiciji opravlja dobrodelne koncerte tudi v institucijah za pomoč ljudem. Mionokai šteje okoli 100 članov, na tokratni turneji v Sloveniji in na Hrvaškem pa se bo predstavilo sedemnajst glasbenic z Miyumi Ono Shihan na čelu.

Za nastope Mionokai so značilni koncentrirani nastopi, domišljene geste, vsaka guba oblačil je vredna pogleda in vsak ton posluha. Glasbeni in estetski užitek, ki ga morda lahko uživamo le v gledališčih kabuki na Japonskem.

Ker Mionokai svojo turnejo razumejo kot promocijo japonske kulture, je vstop na koncert prost.

 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

S podporo: NPO, WE LINK, Častni konzulat Republike Hrvaške v Osaki, Tenitama, TK Turkish Airlines, Društvo za domače raziskave.

V sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani.
 
         

S Turkish Airlines na Japonsko!

 

 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Prost vstop

 

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas