VII. Plesna Nacionala

VII. Plesna Nacionala

Plesno srečanje in predstavitev

Na utečeni prireditvi se bodo profesionalni ustvarjalci na področju sodobnega plesa že sedmo leto zapored predstavili s kratkimi odlomki iz svojih novejših del ali iz del v nastajanju.

Idejo skupne množične predstavitve sodobnega plesa je EN-KNAP v sodelovanju z Društvom za sodobni ples Slovenije prvič zgoščeno izvedel na proslavi Dneva državnosti, junija 2005, na Trgu republike v Ljubljani. Takrat smo predstavili dela koreografov: Gorana Bogdanovskega, Mateje Bučar, Edwarda Cluga, Maje Delak, Matjaža Fariča, Gregorja Lušteka, Ksenije Hribar, Mateja Kejžarja, Male Kline, Iztoka Kovača, Sinje Ožbolt, Branka Potočana, Sanje Neškovič Peršin, Andreje Rauch, Magdalene Reiter in Tanje Zgonc.

Plesna NACIONALA želi tovrstno zgoščeno predstavitev sodobnega plesa negovati in razvijati tudi v prihodnje. Splošna in strokovna javnost si na brezplačni prireditvi tako lahko ogledata strnjen pregled posebnosti, pogledov, zamisli in potencialov slovenskih plesnih ustvarjalcev.

Na VII. Plesni Nacionali bodo predstavljena dela: Iztoka Kovača (ustvarjalci in izvajalci EnKnapGroup), Tamare Polanc, Line Golob in Alexa Kodeka, Veronike Valdés, Uršule Teržan in Tanje Skok, Barbare Kanc, Jana Rozman, Kaje Lorenci in Katje Legin, Guyja Weizmana in Roni Haver (ustvarjalci in izvajalci EnKnapGroup), Anje Rupnik in Noemi Veberič Levovnik.

Ker pa je Nacionala namenjena tudi druženju, jo bomo sklenili z zabavo!

Prisrčno vabljeni!


 

VII. Plesna...
VII. Plesna Nacionala - video
VII. Plesna...
VII. Plesna Nacionala

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod EN-KNAP


Velika dvorana

Trajanje: 70 minut

Vstopnice:
Prost vstop

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas