Predstavljamo

Neforma 63

Glasba / Ples in gledališče / Serija glasbeno-performativnih improvizacij

V aprilski ediciji, že 63., nadaljujemo z velikimi facami Matejo Bučar, Marjanom Staničem, Rokom Zalokarjem in elementom presenečenja. V duhu časa, (p)ostaja tudi Neforma vse bolj fleksibilna, spremenjliva, pripravljena na karkoli.

26. april ob 20:00

Goce Smilevski: SPINOZA

Ples in gledališče / Plesno-gledališka predstava

Plesno-gledališka predstava Spinoza nastaja po dramski predlogi mladega makedonskega avtorja Goceta Smilevskega. Avtor skozi celoten roman z večplastnim pripovedovalcem, vizualno močnimi opisi ter prepletanjem biografskih dejstev in fiktivnih situacij poudarja in udejanja Spinozovo filozofijo, od substance zavračanja afektov do krepostnosti.

8. maj ob 20:00

Zavod EN-KNAP in Moderna galerija predstavljata

Dénes Döbrei: IMAGO SONUS

Glasba / Ples in gledališče / plesna predstava

[PREDSTAVA SE BO ODVIJALA V MODERNI GALERIJI na Cankarjevi ulici 15!] Plesna predstava »Imago Sonus«, katere koreografijo je ustvaril Dénes Döbrei, temelji na sintezi plesa, vizualnih umetnosti in glasbe. Glavni motiv predstave je kontinuiteta, znotraj katere je mogoče izražati trenutne zgodbe, slike, ki prikazujejo podobe preteklosti, anekdote, vnaprej oblikovane koreografije nastale na osnovi resničnih dogodkov, pa tudi gibanje in ples, ki so posledica hipnih spodbud. Vse to spremlja glasbena improvizacija, ki jo izvaja skladateljica in glasbenica Jasna Jovićević. Scenografija se iz predstave v predstavo spreminja, saj za vsako ponovitev ustvarjalci predstave povabijo drugega slikarja, da nekaj dni pred predstavo ustvari sliko. Likovno delo na ta način postane izjemno pomemben del koreografije, saj se iz predstave v predstavo spreminja in tako vsaka ponovitev postane unikat.

10. maj ob 20:00

Uroš Kaurin in Vito Weis

HEROJ 2.0 - Predstava vseh predstav

Ples in gledališče / Predstava v nastajanju

Vse kar imata, vse kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka. Oba se borita za svoje mesto pred publiko, izbira sredstev ni vprašanje. Brezkompromisno, preko vseh ovir do vrhunske stvaritve, mojstrovine, remek dela.

17. maj ob 20:00

Josef Nadj in EnKnapGroup: Mračna zveza

Ples in gledališče / plesna predstava

Predstava se je iz polurne predstave premierno prikazane v Centru kulture Španski borci junija 2017, v izvedbi plesalcev EnKnapGroup, razvila v celovečerno predstavo, nastalo na podlagi Nadjevega prvega dela iz leta 1987, Pekinška raca. Predstava Mračna zveza izhaja iz čustveno nabitega motiva nesrečne ljubezni, se sprašuje o minljivosti življenja, vleče vzporednice med odnosom ženske in moškega ter odnosom med življenjem in smrtjo. Gre za zgodbo iz avtorjevih osebnih motivov, ki pa prerašča subjektivno in skozi umetniško transformacijo postane vsesplošna; osebna mitologija, ki zraste v univerzalno delo. Poleg tega da gre za izrazito avtorsko poetiko ne gre spregledati dejstva, da je Nadj prvič delal na povabilo kakšnega ansambla ter sam izrazil željo po celovečerni verziji predhodnega krajšega dela. Kar je vsekakor izjemen kompliment ansamblu plesalcev EnKnapGroup, njihovemu zrelemu, vsestranskemu umetniškemu izrazu, kot tudi njihovi izjemni fizični pripravljenosti.

23. maj ob 20:00

Tvoj bodoči bivši mož

Ples in gledališče / avtorska komedija

Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hočeš poročiti, pa ne najdeš prave? Kaj narediš, če najdeš pravo, pa se ona noče poročiti s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti kakšna dejansko reče DA?

6. maj ob 19:00/Ostali datumi

Novice

25 let EN-KNAP-A in 10 let EnKnapGroup

23.3.2018

Z bogatim programom med 9. in 13. aprilom vabimo, da se nam pridružite k slavju ob dvojnem jubielju!

Arhiv novic

Facebook

Napovednik

četrtek
26. apr
ob 20:00
Glasba, Ples in gledališče

Neforma 63

Velika dvorana
nedelja
6. maj
ob 19:00
Ples in gledališče

Tvoj bodoči bivši mož

Velika dvorana
torek
8. maj
ob 20:00
Ples in gledališče

Goce Smilevski: SPINOZA

Velika dvorana
četrtek
10. maj
ob 20:00
Glasba, Ples in gledališče

Dénes Döbrei: IMAGO SONUS

četrtek
17. maj
ob 20:00
Ples in gledališče

HEROJ 2.0 - Predstava vseh predstav

Mala dvorana
sreda
23. maj
ob 20:00
Ples in gledališče

Josef Nadj in EnKnapGroup: Mračna zveza

Velika dvorana
nedelja
3. jun
ob 19:00
Ples in gledališče

Tvoj bodoči bivši mož

Velika dvorana

Vsi dogodki

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas