Predstavljamo

Jaka Šimenc

Mavrica

Izobraževanje / Ples in gledališče / Za otroke / Svetlobna predstava za otroke

Hudomušna in iskriva svetlobna robotka, glavna junaka predstave, s pomočjo svetlobe radovedno raziskujeta prostore in predmete okoli sebe. S pomočjo oblike in barve iščeta enostavne odgovore na zapletena vprašanja o svetlobi. Izvirna, poučna in v našem prostoru edinstvena predstava Mavrica otrokom na privlačen način približa pojme, kot so svetloba, barva in oblika. Po predstavi otroci v pogovoru z ustvarjalcem Jako Šimencem - enem naših najbolj priznanih gledaliških oblikovalcev svetlobe - izvedo številna zanimiva fizikalna dejstva o svetlobi: kaj je to senca in kako nastane, kako nastane mavrica, zakaj je sonce belo, čeprav ga vidimo rumenega, kako se mešajo barve v svetlobi in še veliko več, avtor pa prikaže tudi nekaj svetlobnih trikov. (Za otroke 4-9 let).

11. maj ob 18:00

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Izobraževanje / Ples in gledališče / Za otroke / Plesna delavnica

EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Barbaro Kanc skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti. Od novembra dalje dve skupini malih gibalcev - od 3. do 5. leta starosti in od 6. do 8. leta starosti. Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!

26. april ob 17:00

Življenje je vrednota

Ples in gledališče / Dobrodelni multimedijski plesni projekt

Ranil je moje telo in dušo, ampak se borim! Kljubujem bolezni in živim! Dobrodelna multimedijska plesna predstava Življenje je vrednota govori o soočanju in borbi z rakom. Denar, zbran s pomočjo prodanih kart, bomo v celoti donirali ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

16. maj ob 20:00

Plesna tehnika in repertoar iz predstave Skice po Scarlattiju

Ples in gledališče / delavnica

Plesna delavnica, ki se osredotoča na telesnost, podrobnosti v gibu ter natančnost v izražanju, brez izgube posameznikove izraznosti, sledi plesni tehniki Davida Hernandez, ki skuša telo obravnavati kot instrument. Na delavnico, ki je namenjena plesalcem, se je potrebno predhodno prijaviti.

17. maj ob 13:30

Novice

Festival Spring Forward (28.-30. april) v živo iz Aarhusa preko spleta!

26.1.2017

Tudi letos si lahko ogledate dela prodornih novih evropskih koreografskih imen, ki bodo med 28. in 30 aprilom 2017, nastopila na festivalu Spring...

Arhiv novic

Facebook

Napovednik

sreda
26. apr
ob 17:00
Izobraževanje, Ples in gledališče, Za otroke

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Studio
četrtek
11. maj
ob 18:00
Izobraževanje, Ples in gledališče, Za otroke

Mavrica

Mala dvorana
torek
16. maj
ob 20:00
Ples in gledališče

Življenje je vrednota

Velika dvorana
sreda
17. maj
ob 13:30

Vsi dogodki

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas