Predstavljamo

V zgornjem nadstropju kavarne Internacionala si lahko ogledate razstavo avtoric Aiko Zakrajšek in Yuliye Molina, ki je nastala v okviru projekta »Life, liberty and pursuit of happiness«, del spremljevalnega programa premiere Zasledovalci sreče, ki so jo plesalci EnKnapGroup ustvarili pod taktirko Pavla Liške in Kelly Copper iz newyorškega Nature Theater of Oklahoma decembra 2016.

6. julij ob 11:30 (zaključek: 16. avgust ob 0:00)

Zasledovalci sreče

Ples in gledališče / plesno-gledališka predstava

V Centru kulture Španski borci s predstavo Zasledovalci sreče začenjamo 20. Festival Mladi levi. Predstava nekako simbolizira Mlade leve: preplet globalnega in lokalnega, mladega in uveljavljenega, angažiranega in estetsko vrhunskega, umeščenega v vitalne kulturne prostore … Otvoritveni predstavi bo sledila zabava z vsemi že skoraj tradicionalnimi elementi mladolevovske otvoritve: hrana, ki jo skuhajo prostovoljke iz Centra dnevnih aktivnosti za starejše, DJ s plesnimi ritmi, veselje ob začetku festivala, začetku sezone in ob obletnici, tudi kak otvoritveni nagovor. Ploščad in parkirišča pred Španskimi borci bomo ekipa Španskih borcev in Mladih levov spremenili v začasni prostor druženja, umetnosti, praznovanja; naj se Mladi levi iz dvorane najprej zaženejo po Mostah, potem pa po vsem mestu!

18. avgust ob 19:00

Španski borci korakamo v že 9. sezono pod Zavodom EN-KNAP! V soboto, 9. septembra, smo pripravili program za vse generacije! Tokratna sezona pa je za nas prav posebna; poimenovali smo jo kar jubilejna. Gre namreč za sezono, v kateri bo Zavod EN-KNAP obeležil kar dve obletnici.

9. september ob 15:00 (zaključek: 9. september ob 23:00)

SET AND RESET/Ponastavitev in CANARD PEKINOIS/Mračna zveza

Ples in gledališče / Dvojni plesni večer

PREMIERA! EnKnapGroup v sodelovanju s Trisha Brown Dance Company in Josefom Nadjem predstavlja dvojni plesni večer, v katerem se vračamo v obdobje sodobnega plesa iz osemdesetih let in ponovno osmišljamo dve revolucionarni deli, ki sta oblikovali sodobni ples kot ga poznamo danes.

14. september ob 20:00/Ostali datumi

EnKnapGroup:

ZAMAH NA ROBU: GN|MC Guy Nader | Maria Campos / Adrienn Hód

Ples in gledališče / Dvojni plesni večer

Po desetih letih ustvarjanja in umetniškega dozorevanja plesalci mednarodnega plesnega ansambla EnKnapGroup predstavljajo produkcijo, ki so jo soustvarili s tremi izmed trenutno najbolj vročih in iskanih novih koreografskih imen v evropskem sodobnem plesu. Z Guyjem Naderjem (Libanon) in Mario Campos (Španija), koreografskim tandemom, ki ima sedež v Barceloni so ustvarili delo LOOP DE LOOP, z madžarsko koreografinjo Adrienn Hód, radikalno in prodorno ustanoviteljico odmevne skupine Hodworks, pa delo PEARL. V obeh predstavah skupina preiskuje skrajni rob in meje.

26. september ob 20:00

Novice

Zavod EN-KNAP vabi ustvarjalke in ustvarjalce na področju sodobnega plesa k udeležbi na 9. PLESNO NACIONALO!

6.7.2017

Izsečke iz svojih obstoječih ali nastajajočih del v dolžini do največ 10min, lahko predstavite v soboto, 14. oktobra 2017, v Centru kulture...

Arhiv novic

Facebook

Napovednik

petek
18. avg
ob 19:00
Ples in gledališče

Zasledovalci sreče

Velika dvorana
sobota
9. sep
ob 15:00
četrtek
14. sep
ob 20:00
petek
15. sep
ob 20:00
torek
26. sep
ob 20:00

Vsi dogodki

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas