LOSS

LOSS

Plesna predstava (solo)

"Double bill" - dve predstavi v enem večeru: Loss in S.K.I.N.

A.lter S.essio umetniško vodi Fabrice Planquette. Vsak projekt je izsledek posebne raziskave tematike, ki je interdisciplinarna in jo skupina opravi skupaj. Zvok, podobo in telo razvija hkrati. Boj, ki preizprašuje tematiko izgube (ravnotežja, nadzora, identitete). Podoba pronica v telo. Gledalec se izgubi med iluzijo in realnostjo. Počasi se vanj prikradeta dvom in strah, zaradi katerih gledalec začne opažati drobne, a pomembne podrobnosti ter ga na koncu, soočenega s preplavljenjem, prevzame občutek sprejemanja.

 

A.lter S.essio


A.lter S.essio je leta 1998 ustanovil Fabrice Planquette, ki k sodelovanju občasno povabi različne umetnike, s katerimi sodeluje pri projektih z vseh polj umetnosti. Določa ritem in gibanje, vsak umetnik pa vnese svoj lasten jezik, občutljivost in perspektivo. Projekt ustvarjajo intuitivno, vendar lahko tudi prehajajo od ene ideje do druge. Ideje se razvijajo, izraz je svoboden. Luč dneva ugledajo različi moduli: acta, 0+1, consilium miscere, insula-insulae, izguba, plasti vztrajnost, itd. Vsak projekt ima lastno specifiko in se neodvisno razvija znotraj dane teme. Izraz je pogosto ponavaljajoč se, najsi gre za scenski, telesni, slikovni, tonski ali tekstovni izraz. Moduli pa so zgolj način začrtavanja dela in niso nujno sredstvo, ki vodi k cilju. Ne smejo biti omejitev, pač pa oblika odprtega izraza, v katerem vsak del obstaja kot celota, ne da bi omejeval kronološko predstavitev.

Konec leta 2007 je A.lter S.essio začel ustvarjati serijo predstav, ki jih je uprizarjal po vsej Evropi – Franciji, Španiji, Nizozemskem, Slovaškem, v Srbiji, Bolgariji, Romuniji, Švici ... Serijo so odprle predstave LOSS, LAYERS, ENDURANCE, EXTENSION(s) in ASCENSIO ter se bo nadaljevala z DESERT (trio) in ENSEMBLE (projekt za sedem plesalcev).

Vsi ti deli so med seboj povezani in se nadaljujejo, dopolnjujejo, med njimi obstajajo vzporednice in nasprotja. Gre za raziskovanje človeškega v kontekstu, v katerem živijo. Soočenje z okoljem, samim seboj drugim in drugimi ...
LOSS se ukvarja z mestom posameznika v družbi ter naslavlja intimnost.
Osredišča se na vprašanje izgube ter bojem, ki ga ta prinaša s seboj. Kje in kakšni smo sedaj? Kako naj vztrajamo?
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

LOSS (solo)
Predstava A.lter S.essio
Koncept, slike, oblikovanje zvoka, programiranje: Fabrice Planquette
Koreografija: Yum Keiko Takayama, Yoko Higashino
Performerka: Yum Keiko Takayama
Risba: Matthieu Levet
Kitarist: Pierre Fruchard
Kostumografija: Yum Keiko Takayama, Yoko Higashino
Vodja vaj : Thierry Wilmort
Producentka: Charlotte Auché
Produkcija: Panem Et Circenses 2012
Partnerji: Maison de la culture d’Amiens, Conseil Régional de Picardie, Nuit Blanche Amiens, La Lune des Pirates, les Fées d’Hiver, La Tannerie, 2angles

Trajanje: 25 minut 

 

Gostovanje poteka v okviru programa Uvoz-izvoz Zavoda EN-KNAP, ki kontinuirano, mesečno prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo uprizoritvenih umetnosti v Španske borce, ter v okviru jesenske edicije festivala Plesna Vesna, ki prinaša svežo, ekstravagantno produkcijo evropskih uprizoritvenih umetnosti.

  

 

S podporo: Francoski inštitut Charles Nodier

 

V OKVIRU:

»Ples na platnu, film na odru«
srečanje plesa, filma in videa v Slovenski Kinoteki in Španskih borcih
15. – 28. september 2012

 


Velika dvorana

Vstopnice:
6*/ 10 eur (*dijaki, študenti, brezposelni, upokojenci, hendikepirane osebe) - cena vstopnice je za obe predstavi skupaj (Loss in S.K.I.N.)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas